top of page

EL MUNTATGE

És el procés consistent a tallar, ordenar i empalmar seqüències fílmiques per tal d'obtenir la forma final d'una pel·lícula.

El muntatge lineal:

l'acció transcorre sense cap salt en el temps ni en l'espai, com en la vida real, i els personatges evolucionen al llarg del film. Aquest tipus de muntatge és el més senzill.

El muntatge altern:

es relaten de forma simultània diverses accions de personatges diferents que, al final, acaben confluint en el temps i en l'espai.

El muntatge paral·lel:

consisteix a muntar, successivament, fragments de dues o més escenes que passen en llocs o èpoques diferents. No han de confluir ni  ser simultànies.

El muntatge dialèctic:

es reforça el significat d'una escena afegint-ne d'altres que no tenen a veure en la història però ajuden a emfatitzar una idea.

El muntatge de pla seqüència:

la càmera no deixa de rodar en un temps de llarga durada i no es fa cap tall en l'escena. S'utilitza molt poc ja que és molt difícil de fer perquè si un actor s'equivoca s'ha de tornar a començar des del principi.

Continuïtat o raccord:

en una escena hi ha diversos talls i, per que quedi bé, s'ha d'utilitzar la mateixa il·luminació, el mateix vestuari, etc. Encara que els directors vigilen molt perquè això no passi, hi ha algunes errades en les pel·lícules per imperfeccions entre talls. Aquí us deixem una recopilació sobre algunes errades de raccord molt gracioses.

bottom of page